Sea kayak στην Αίγινα 14-15/10/2017

Περίοδος Υλοποίησης: 14-15 Οκτωβρίου 2017
Διάρκεια: 2 ημέρες
Τοποθεσία: Αίγινα
Επίπεδο Δυσκολίας - Εμπειρίας:

Εύκολη εξόρμηση, κατάλληλη για όλους, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, εκπάιδευση ή ενασχόληση.

Ενδεικτικό Κόστος: 70-90 Ευρώ
Είδη Δραστηριοτήτων: Sea Kayak

Νησιώτικη αύρα με άρωμα φθινοπωρινό! Το νησί της διπλανής πόρτας, σε λιγότερο από μια ώρα από τον Πειραιά, η Αίγινα αποτελεί την πιο βολική λύση για κοντινή απόδραση με άρωμα νησιού.

Την καλύτερη εποχή του χρόνου, μακριά απο την πολυκοσμία, αξιοποιώντας την υψηλή θερμοκρασία της θάλασσας, ταξιδεύουμε με τον πιο ήπιο τρόπο, τα kayak μας! Με τα κουπιά μας, ενώνουμε το κοσμοπολίτικο νησί του  Αργοσαρωνικού, την Αίγινα, με το εκπληκτικής ομορφιάς Μονή.

 

Highlights Εξόρμησης

  • Διήμερη εξόρμηση Sea Kayak
  • Wild Camping!
  • Διαδρομή 1ης ημέρας: Λιμάνι Αίγινας – Πέρδικα – ν. Μονή
  • Διαδρομή 2ης ημέρας: Γύρος ν. Μονή

Αναλυτικά

Σάββατο: Σάββατο πρωί, παίρνουμε το καράβι για την Αίγινα απο όπου ξεκινάει και η δραστηριότητά μας. Κωπηλατούμε παράκτια της Δυτικής πλευράς του νησιού σε καταγάλανα πεντακάθαρα νερά. Μετά απο 6,5 μίλια, βρισκόμαστε στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας. Η Πέρδικα είναι ένας παλιός παραδοσιακός οικισμός κτισμένος γύρω από το λιμάνι. Αξίζει να κάνουμε μια μικρή στάση, να «δέσουμε» τα σκάφη μας και να περπατήσουμε στο πλακόστρωτο υπερυψωμένο μπαλκόνι πάνω από την θάλασσα και να φωτογραφίσουμε τα γραφικά χαρακτηριστικά μικρά σπιτάκια με τις αυλές να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας, «περνάμε» στο απέναντι νησάκι, την Μονή. Μια πευκόφυτη νησίδα με χρυσή αμμουδερή παραλία που αυτή την εποχή, θα την χαρούμε στο μέγιστο! Η ιδιαιτερότητα του νησιού αυτού είναι ότι δεν κατοικείται, αλλά είναι καταφύγιο άγριων ζώων. Ελάφια, αγριοκάτσικα, κρι-κρι, παγώνια και σκίουροι πιθανόν να μας πλησιάσουν αναζητώντας κάποια λιχουδιά, καθώς είναι φιλικά – εξημερωμένα με τους επισκέπτες. Απογευματινή προαιρετική ανάβαση στην κορυφή του νησιού με την εκπληκτική πανοραική θέα στην Αίγινα και στα λοιπά νησιά του Αργοσαρωνικού.

Κυριακή: Η επόμενη μέρα έρχεται για να εξερευνήσουμε κωπηλατώντας τη νήσο Μονή, πραγματοποιώντας τον περίπλου της, καθώς και την επιστροφή μας σας λιμάνι της Αίγινας.

 

Νησιώτικη αύρα με άρωμα φθινοπωρινό! Το νησί της διπλανής πόρτας, σε λιγότερο από μια ώρα από τον Πειραιά, η Αίγινα αποτελεί την πιο βολική λύση για κοντινή απόδραση με άρωμα νησιού.

Την καλύτερη εποχή του χρόνου, μακριά από την πολυκοσμία, αξιοποιώντας την υψηλή θερμοκρασία της θάλασσας, ταξιδεύουμε με τον πιο ήπιο τρόπο, τα kayak μας! Με τα κουπιά μας, ενώνουμε το κοσμοπολίτικο νησί του  Αργοσαρωνικού, την Αίγινα, με το εκπληκτικής ομορφιάς Μονή.

Η δραστηριότητα δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στο θαλάσσιο kayak. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζεις κολύμπι, να έχεις μέτρια φυσική κατάσταση και να έχεις αγάπη για την φύση και τις δραστηριότητες σε αυτή.

 

Παρεχόμενος εξοπλισμός

Η Outdoorway θα φροντίσει, για το τεχνικό εξοπλισμό της εξόρμησης και θα σας εξοπλίσει με σταθερά και αξιόπλοα διθέσια Sea Kayak Sit on Top, όπου μπορείτε να διανύσετε μεγάλη απόσταση χωρίς να σπαταλήσετε πολύ ενέργεια, ενώ παράλληλα σας δίνεται η ευκαιρία για ανά πάσα στιγμή βουτιά στη θάλασσα. Επιπλέον σας παρέχεται όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός προώθησης, ασφαλείας και διάσωσης (κουπιά, σωσίβια, σωστικά, στεγανά δοχεία, κλπ), ενώ φροντίζουμε και για τον αθέατο ομαδικό εξοπλισμό της εξόρμησης, αυτοκίνητα συνοδείας, τρέιλερ, ομαδικά φαρμακεία, τηλεπικοινωνίες, υλικά ναυσιπλοήγησης κλπ  

 

Τι θα πρέπει να έχετε μαζί σας;

Μαγιό, καπέλο, γυαλιά, μακρυμάνικο για προστασία από τον ήλιο, αντηλιακό, πετσέτα, σνακ και πρωινά για τις 2 μέρες, αντίσκηνο (προαιρετικά), υπόστρωμα (προαιρετικά), υπνόσακο και φυσικά τουλάχιστον 6 λίτρα νερό.
Καθώς η μεταφορά όλων των πραγμάτων μας θα γίνει με αυτοκίνητα δεν υπάρχει περιορισμός στο βάρος και στον όγκο που θα κουβαλήσετε.

Για τις διαδρομές του σπηλαίου, απαραίτητα είναι Φακός κεφαλής και κράνος, ενώ ενδείκνυται να φοράτε παλαιά μακρυμάνικα ρούχα και παπούτσια. Αν δεν διαθέτετε μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με Κράνος και φακό.

 

Μετακίνηση

Η ακτοπλοϊκή μετακίνηση μας θα γίνει από το λιμάνι του Πειραιά και έχει συμπεριλιφθεί στο κόστος συμμετοχής. Για τη διανομή των εισιτηρίων και τη διανομή του τεχνικού εξοπλισμού θα πρέπει οι συμμετέχοντες να είναι μία ώρα νωρίτερα στο λιμάνι.

 

Διαμονή - Διανυκτέρευση

Η διανυκτέρευση στη συγκεκριμένη εξόρμηση, έχει προβλεφθεί να γίνει σε κάποια απόμερη παραλία. Ο κάθε ένας συμμετέχοντας κατασκηνώνει με δική του ευθύνη, και με δικό του εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας αντίσκηνο ή όχι. Εμείς έχοντας μεγάλη εμπειρία σε wild Camping θα σας υποστηρίξουμε στα πρώτα σας βήματα, σε ότι αφορά τις τεχνικές δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε αν χρειαστείτε βοήθεια. Αν τυχόν δεν διαθέτεται εξοπλισμό διανυκτέρευσης δείτε εδώ για δυνατότητα μίσθωσης ή επικοινωνήστε μαζί μας. Για όποιον το επιθυμεί υπάρχει πλησίον οργανωμένο κατάλυμα.

 

Η διαδρομή μας