Rafting

Γιατί να συμμετάσχω σε μια εξόρμηση με την Outdoorway;

Μας αρέσει το βουνό, η θάλασσα, τα ποτάμια, τα φαράγγια, η φύση, και γενικά η ζωή στην ύπαιθρο αλλά και οι παρέες – δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων που εκεί δημιουργούνται. Μεγαλώσαμε έτσι, και μας αρέσει να μοιραστούμε και με άλλους παρόμοιες στιγμές, στο ύπαιθρο που ενίοτε ντύνονται με υπαίθριες δραστηριότητες. Χειμώνα ή καλοκαίρι, βουνό ή θάλασσα, Ελλάδα ή εξωτερικό, με ήπιες ή πιο απαιτητικές εξορμήσεις σας καλούμε να συμμετάσχετε σε κάποιο πρόγραμμα μας και να γνωρίσετε την προσέγγιση μας από κοντά.

Μαζί μας έχουν ξεκινήσει τα πρώτα τους βήματα εκατοντάδες παιδιά, πρόσκοποι, ορειβάτες, Canyoneers, διασώστες, και άλλοι φυσιολάτρες. Κάποιοι, από αυτά τα αρχικά ερεθίσματα, συνεχίζοντας, φτάσανε στις βαθμίδες των εκπαιδευτών σε διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες κάνοντας μας υπερήφανους για τις αξίες και την όρεξη που εν μέρει τους γαλουχήσαμε. Κάποιοι συνεχίζοντας να συμμετέχουν στις εξορμήσεις μας, αποτελούν τους πολύτιμους συνεργάτες της Outdoorway, μοιράζοντας το ίδιο πάθος στις νέες ομάδες συμμετεχόντων.

 

Τι είναι Rafting;

Rafting έχει πάρει την ονομασία του από την Αγγλική λέξη raft = σχεδία.

Στην ελληνική ορολογία Rafting είναι η ορεινή ναυσιπλοΐα δηλαδή κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα. Στη βάρκα επιβαίνουν το πλήρωμα και ο οδηγός ποταμού. Ο οδηγός που καθοδηγεί το πλήρωμα δίνοντας του ανάλογες εντολές για να κωπηλατούν όλοι συντονισμένα, και να αποφεύγονται τα φυσικά εμπόδια που συναντώνται κατά τη διάρκεια της κατάβασης. Η χωρητικότητα των λέμβων είναι τέσσερα έως δώδεκα άτομα ανάλογα με το μέγεθος της το οποίο καθορίζεται από το βαθμό δυσκολίας του ποταμού και την ποσότητα των νερών του.

Το Rafting είναι ομαδικό σπορ που σου δίνει τη δυνατότητα να βρεθείς σε μέρη μοναδικής ομορφιάς, τα οποία με κανέναν άλλο τρόπο δε μπορείς να προσεγγίσεις, γι' αυτό και τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των συμμετεχόντων. Όπως όλα τα σπορ περιπέτειας έτσι και το Rafting έχει κάποιο βαθμό επικινδυνότητας συνεπώς και κάποιους κανόνες ασφαλείας.

Πριν την κατάβαση γίνεται πάντα μια ενημέρωση (briefing) η οποία είναι απαραίτητη πριν ξεκινήσουμε την κατάβαση. Οι βαθμοί δυσκολίας των ποταμών είναι από I w.w. έως VI w.w. Η κλίμακα αυτή διαμορφώνεται ανάλογα με τον όγκο του νερού, την κλίση του εδάφους και τα εμπόδια (βράχια) που βρίσκονται στο ποτάμι.

Πέρα από τη κατάβαση με μεγάλη βάρκα Raft, μπορούμε να διασχίσουμε το ποτάμι με μικρότερες βάρκες monorafts ή hot dogs όπου ένα ή δύο άτομα πλοηγούν μονοθέσιες ή διθέσιες φουσκωτές βάρκες αντίστοιχα.

Σε αυτή τη περίπτωση τα πληρώματα θα πρέπει να διαθέτουν εμπειρία καθώς στο πλωτό τους μέσο δεν υπάρχει οδηγός να τους καθοδηγήσει με παραγγέλματα. Οδηγός ποταμού υπάρχει ανά 5-6 βάρκες που συνοδεύει την κατάβαση.

Ποτάμια με μικρό βαθμό δυσκολίας προτείνονται σε όσους θα κάνουν rafting για πρώτη φορά ενώ δυσκολότερα ποτάμια μπορούν να δοκιμάσουν οι ποιο έμπειροι κωπηλάτες.

 

Γιατί Rafting Trips;

Τα ποτάμια αποτελούν ένα από τα δυναμικότερα περιβάλλοντα της ελληνικής υπαίθρου. Λόγω της ύπαρξης του υδροβιότοπου που αποτελούν προσελκύουν άγρια πανίδα, άλλα και φιλοξενούν πλούσια βλάστηση, με εντυπωσιακές εικόνες χλωρίδας και πανίδας για τον επισκέπτη.

Το πλήρωμα, υπό την καθοδήγηση του οδηγού γίνεται ομάδα, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο, προσπαθώντας να επιτύχουν το καλλίτερο αποτέλεσμα για την κατάβαση τους, μοιράζοντας το χρόνο ανάμεσα σε ακριβείς ελιγμούς ενδιάμεσα βράχων αλλά και παιχνίδια ναυμαχίας με άλλες βάρκες

Στις συγκεκριμένες δραστηριότητες μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών που γνωρίζουν κολύμβηση και δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

 

Πως μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί μας;

Δηλώνοντας συμμετοχή σε κάποιο ήδη ανακοινωμένο πρόγραμμα που σας αρέσει και καλύπτετε τις προϋποθέσεις συμμετοχής ή συζητώντας μαζί μας για την οργάνωση κάποιας εξατομικευμένης εξόρμησης για εσάς.

Σύγκριση προϊόντων

 

Brands el